Här hittar du infomation om våra olika
projekt och insatser.

1

Vår fadderverksamhet startade 1997 och har som fokus att hjälpa behövande familjer, barn och pensionärer i Lettland och Belarus med pengar och det nödvändigaste. Du väljer hur mycket du vill stödja någon med. För en familj kan ett bidrag förändra deras liv. Det kan göra det möjligt att äta sig mätt, för barn att gå i skolan och börja en utbildning som leder fram till ett eget arbete. Det kan innebära att bostaden blir ett hem att bo i, med målade väggar, förvaringsskåp och matbord med stolar. Ditt bidrag kan förändra en annan människas liv.

2

Verksamheten vid KÅS inkluderar också att bedriva humanitärt stödarbete i Lettland, Belarus och Ukraina. Varje år kör ca åtta lastbilar med kläder, husgeråd, möbler och annan utrustning från Kungsör till behövande i dessa länder. Allt sorteras vid Återvinningen och packas, registreras och lastas av vår personal. I mottagarländerna finns en struktur för utdelandet som sker via sociala grupper och i samarbete med socialförvaltningen på orten. Dessutom bidrar vi med ”soppkök”, skolmaterial, och olika behov för professionell verksamhet, bland annat en ambulans till Belarus. Alla bidrag tas tacksamt emot, även ekonomiska.

3

Antitrafficking

Från ”dröm till mardröm” var en anti traffickingutställning som fanns på KÅS i 9år. Den var verklighetsbaserad och belyste människohandelns vardag.
Den finns nu att se digitalt –en guidad resa genom fyra olika rum. Klicka HÄR så får du följa med på den resa som Roxanne fick uppleva. Längd: 17 minuter.