Skip to content

Ukrainare flyr till Lettland

Till både Daugavpils och Kraslava i sydöstra Lettland kommer det flyktingar från Ukraina. Många av dem är från de östra delarna av landet, från Donetsk, Mariupol, Zaporozhje. Vi samarbetar med Baptistförsamlingarna i Daugavpils och Kraslava som gör vad de kan för att hjälpa de som behöver. Flyktingar hämtas vid gränsen, en del har egen bil och kan själva ta sig till kyrkorna. Här får de mat, tillgång till dusch och toalett och en riktig säng att sova i. Många stannar någon eller ett par nätter innan de fortsätter resan vidare. En del väljer att stanna längre i hopp om att snart kunna återvända hem.

Härom vecka kom det en stor familj på nio personer från Mariupol till Kraslava. De hade hållit sig gömda i en källare, utan värme och vatten. Varje dag riskerade pappan sitt liv för att hämta vatten för att familjen skulle kunna överleva. Valet stod mellan att dö i brist på vatten eller att riskera att dö när man hämtar vatten.

Några dagar senare kom det en mindre familj också de från Mariupol. En mamma med sina två döttrar och ett nyfött barnbarn, bara tre veckor gammal. Barnet föddes i sjukhusets källare, en plats i stort sett utan både ljus och vatten.

————-

Vill du vara med och hjälpa till? Skänk gärna en gåva via
Swish 123 653 87 06
Bankgiro: 5165-7559.
Märk betalningen ”Ukraina”.

Tack för din hjälp!