Skip to content

Zhemchuzhinka

Om världen hade sett ut som den brukar och vi nu hade varit på resa i Belarus/Vitryssland så hade vi gjort ett besök på Baptistunionens lägergård Zhemchuzhinka ”Lilla pärlan”.

Varje sommar under 26 års tid har det varit full aktivitet på lägergården. Gården har fyllts av lägerbarn från skolans slut sista maj till höstterminens start första september. Lägren har avlöst varandra och de senaste somrarna har ca 1.200 barn årligen fått tillbringa en härlig sommarvecka på gården. I år kom pandemin och planerna för sommaren blev mycket oviss. Skulle det gå att arrangera några läger över huvud taget? På gården tog man fram planer och förberedde sig på alla sätt för att säkert kunna genomföra läger trots pandemin. Men ekonomiskt stöd från de vanliga sponsorerna uteblev och utan pengar går det inte att genomföra några läger.

Barnen längtar efter att få åka på läger. Efterfrågan från föräldrarna är stor och lokala myndigheter kräver att gården ska arrangera läger. Om de inte arrangerar läger i år är det inte säkert att de får tillstånd att fortsätta arbeta nästa år. Det är nu en kritisk tid för lägergården där de endera förlorar allt eller håller ut och överlever för framtiden.

Nu har man bestämt att i alla fall genomföra fyra läger för totalt 440 barn med start den 17 juli.

Vi har skickat ett bidrag. Vill du vara med och stötta arbetet på lägergården ännu mer? Varje bidrag är välkommet!
Använd bankgiro eller swish till Tjernobyllägret på Lärsätersgården: bg. 139-7983 eller swish 123 521 97 87. Märk ”Kobrin”

Stort tack för din gåva och dina förböner!