Skip to content

Vinterskor behövs

”Idag höll jag mina två yngsta barn hemma från skolan. Jag har inte råd att köpa vinterskor till dem. De skor som de har är för tunna och kalla för att ha ute idag. Vi har snö och flera grader kallt.”

Dessa rader kom häromdagen från en ensamstående flerbarnsmamma i Belarus. Och hon är inte ensam om att inte kunna köpa vinterskor till sina barn. Vi har tidigare vintrar mött familjer där barnen får gå till skolan varannan dag så att de kan turas om att använda samma skor. Föräldrarna har inte haft råd att köpa skor till alla. Nu börjar en ny vintersäsong. Kanske har dina barn vuxit ur sina skor över sommaren. Är skorna tillräckligt hela och fina för att kunna användas av ett barn till? Vill du skänka dem till ett barn i Lettland eller Belarus?

Kungsörs Återvinning & Secondhand har öppet för inlämning av kläder och saker, Järnvägsgatan 9:
Måndag – Torsdag kl. 8.15 – 16
Fredag kl. 8.15 – 11.30
Lördag kl. 10 – 13.30

Mindre saker kan du lämna vid Centrumkyrkan i Kungsör, Prästgatan 6, innanför glasdörrarna på baksidan mot parkeringen. Här är det öppet kl. 8 – 18 alla dagar.

Det går även bra att lämna i vår container på Återbruket under deras öppettider. Se deras hemsida: https://vafabmiljo.se/

Tack för att du vill vara med och göra livet lite lättare för våra medmänniskor.