Skip to content

Världsdagen mot trafficking

Trafficking och människohandel är ett allvarligt brott och en kränkning mot de mänskliga rättigheterna. Varje år faller tusentals män, kvinnor och barn offer för människohandlare, både i sina hemländer och utomlands.

Pandemin, och även kriget i Ukraina, har gjort att ännu fler än tidigare riskerar att hamna i klorna på människohandlare. För de som redan tidigare hade det svårt att få ekonomi och vardag att gå ihop har det nu blivit ännu svårare.

Trafficking kan bland annat handla om sexuell exploatering, tvångsarbete, tvingande tiggeri, tvångsäktenskap och att barn säljs som barnsoldater eller för organ. Sexuell exploatering är den vanligaste formen följt av tvångsarbete.

FN:s generalförsamling har utsett den 30 juli till Världsdagen mot trafficking.

Passa på att denna dag lära dig mer om vad trafficking kan innebära – besök utställningen ”Från dröm till mardröm” som finns på Kungsörs Återvinning & Secondhand. Det är en verklighetsbaserad utställning där besökarna får följa Roxanne genom fyra rum – från drömmen om ett bättre liv, till mardrömmen och vidare ut på andra sidan till en ny framtid. Utställningen har öppet samtidigt som Secondhandbutiken:
Tisdag – torsdag kl. 13 – 17
Lördag kl. 10 – 14