Skip to content

Sista visningsdagen

”Från dröm till mardröm” – en verklighetsbaserad utställning som består av fyra rum.

Utställningens första rum ”Drömmen”. Vi befinner oss i ett fattigt hem i ett land i Östeuropa. Kanske är vi hemma hos Roxanne, den unga kvinnan som vi får följa genom de fyra rummen.

Roxanne berättar:

”Min syster och jag växte upp med vår pappa och farmor. Min pappa är en våldsam alkoholist. När han var hemma brukade han slå oss. Han brukade också tillbringa långa perioder hemifrån och söka arbete. Under den tiden var det tufft att överleva utan att ha pengar att köpa mat för.

Min familj tillhör en minoritetsgrupp och jag har fått kämpa i skolan. Jag hatade skolan eftersom den fick mig att känna mig dum. Jag ville bara ha ett lyckligt liv med tillräckligt mycket pengar för att kunna göra alla de spännande sakerna jag såg andra göra på TV.

Då kom den här killen fram till mig och började intressera sig för mig. Han bjöd ut mig och köpte fina saker till mig. Han sa också att han skulle hitta ett bra jobb i Sverige och sen skulle jag aldrig behöva oroa mig för pengar igen. Jag var så upprymd”

Vågar du följa med in till rum 2 ”Mardrömmen”?

————————

Lördag 8 oktober kl. 10-14 kan du besöka utställningen för sista gången, sedan kommer den att tas bort.

Ta dig tid för ett besök, läs alla texter ordentligt och studera de många konstverken. Lär dig mer om vår tids slaveri.

Du som besöker utställningen under Kungsörs kulturvecka, v. 40, får köpa en Freeset-väska till reducerat pris. Freeset-väskor är tillverkade av kvinnor i Indien som tidigare var tvingade till ett liv i prostitution. Genom att de istället har fått arbete på fabriken för att tillverka väskor får de en chans till ett nytt liv i frihet.