Skip to content

Hjälp till medicin och mat

Kungsörs Återvinning & Secondhand och Centrumkyrkan i Kungsör har i många år haft kontakt med människor i Lettland och Belarus. Pandemin har slagit hårt även mot dessa länder. Där, och i många andra delar av världen, går det inte att vara hemma från arbetet vid minsta förkylningssymtom då lönen redan innan är svår att få att räcka till. Det här gör att viruset sprider sig än mer.
Vi har kunnat skicka extra bidrag till våra vänförsamlingar så att de kan stötta människor med både mat och mediciner i denna svåra tid. Tacksamheten över hjälpen är stor, den behövs verkligen.
En av våra kontaktpersoner i Belarus skriver:
”Tack för all hjälp! Idag köpte jag frukt och medicin till tre personer. Vi lämnade påsarna utanför dörren, ringde till dem och sa att de skulle gå och hämta in sakerna. De grät och tackade. Nu hjälper inte människor de som är sjuka för de är rädda att själva bli sjuka. Vi kommer göra vad vi kan.”
Vill du hjälpa till så att fler kan få hjälp? Sätt in ett bidrag på bg. 818-8773 eller swish 123 681 64 90 (Kungsörs Baptistförsamlings Fadderverksamhet). Märk din gåva ”Pandemi”.
Tack så mycket!