Skip to content

Glass till Kobrin

På vitryska Baptistunionens lägergård Zhemchuzhinka, ”Lilla pärlan”, strax utanför staden Kobrin i sydvästra Vitryssland är det full aktivitet hela somrarna. Hit kommer ca 1.200 barn från hela landet på läger. Sommarlägren avlöser varandra, varje läger varar mellan en och tre veckor. Många av barnen som kommer hit har olika former av cancer, med största sannolikhet orsakad av nedfallet från Tjernobylolyckan. Att under några dagar få leva lägerliv med sport, hantverk, musik och nya vänner är en välkommen paus från vardagens sjukdomsbekymmer.
På lägergården finns även läkare och tandläkare och alla barnen får den sjukvård och tandvård som de under dessa dagar behöver.

På området finns även ett bageri som både bakar till verksamheten men som även kan sälja en del bröd för att öka inkomsterna. Varje sommar odlar man själva en stor del av de grönsaker som behövs.

 

Priserna ökar
Då priserna hela tiden ökar men inkomsterna inte stiger i samma takt är gårdens ekonomi ansträngd och fortsatt lägerverksamhet hotat. Vi är, genom Equmeniakyrkan, med och stödjer lägerverksamheten i Kobrin. Vill du hjälpa till? Kostnaden för att ett barn ska kunna åka på läger är ca 1.000 kronor. Din hjälp behövs!

 

 

Ge en gåva genom Tjernobyllägrets bg. 139 – 7983 eller swish 123 521 97 87,

eller använd Equmeniakyrkans pg. 90 03 28-6 eller swish 900 32 86

Märk inbetalningen ”Kobrin – Vitryssland”.

Tack för ditt bidrag!

Utmaning
Nu vill vi ge dig en utmaning:
Hur mycket kostar en glass nu för tiden? 20-30 kronor? Vi utmanar dig att swisha priset för en glass till lägerverksamheten i Kobrin. Om vi tillsammans hjälps åt blir det skillnad. Tänk dig att en glass mindre för dig kan ge ett barn en härlig vecka på läger. Det är väl inte ett offer som är för stort?

För dig som inte har swish fungerar det lika bra med bank- eller plusgiro. Se alla nummer du behöver här ovanför. Kom ihåg att skriva vad pengarna ska gå till: ”Kobrin – Vitryssland”.

Tack!