Skip to content

Från dröm till mardröm

Secondhandbutiken behöver större plats och det finns planer på en ombyggnation. Dessa planer innebär att utställningen om trafficking/människohandel kommer att tas bort. Passa på att se den innan den försvinner. Utställningen är öppen i samband med Secondhandbutikens öppettider:
Tisdag – torsdag kl. 13 – 17 samt lördag kl. 10 – 14.

Om ni är en grupp som vill komma en annan tid, ring direkt till ”Återvinningen” och boka en tid som passar, tel. 0227- 149 90.

Enligt den tidsplan som ligger just nu är sista dagen som utställningen visas lördag 10 september så skynda dig att göra ditt besök.

—————————

Genom utställningen får vi följa Roxanne, en ung tjej från ett av Europas fattigare länder. Vi följer med genom de fyra rummen ”Drömmen” – ”Mardrömmen” – ”Uppvaknandet”- ”Vägen framåt”. Det är en verklighetsbaserad utställning som bygger på berättelser från kvinnor som själva har varit utsatta för trafficking.

Människohandel är idag en av världens mest lukrativa brottstyper och omsätter årligen miljardtals kronor. Sexhandeln betraktas vara den främsta utnyttjandeformen men även tvångsarbete, tiggeri, krigstjänst och organhandel genererar stora summor pengar.

Lär dig mer om vår tids slaveri – ta dig tid att gå igenom hela utställningen och läs alla texter ordentligt.