Skip to content

Förberedelse för skolstarten

”Vi måste redan börja förbereda för skolstarten”

I Lettland och Vitryssland slutade skolterminen för barnen den sista maj. Nu pågår ett välbehövligt sommarlov innan ett nytt läsår inleds den 1 september. Citatet i början av inlägget kommer från en ung mamma i Vitryssland, en mamma till fyra skolbarn. Trots att sommarlovet precis har börjat måste föräldrarna redan nu börja tänka på nästa läsår. Det är mycket som måste inhandlas: blyertspennor, bläckpennor, färgpennor, tuschpennor, vattenfärger, penslar, lim, skrivböcker, ritpapper, sudd, linjal, sax, pennfodral, miniräknare, gympakläder, ryggsäck, skolkläder och mycket, mycket mer. Att börja skolan innebär en stor utgift för familjerna. Om det dessutom finns fler skolbarn i hushållet kan summan bli övermäktig.

I slutet av juli går en hjälpsändning till Vitryssland. Men i lasten finns bland annat ryggsäckar med en del av innehållet som barnen behöver. Vill du hjälpa till så att fler familjer kan få ett bidrag?
Skänk skolmaterial eller ge en ekonomisk gåva via Bankgiro: 5165-7559 eller Swish: 123 653 87 06 (märk inbetalningen med SKOLPAKET). Tack för att du vill vara med och hjälpa!