Skip to content

Under många år har Anti-traffickinggruppen i Kungsör bjudit in till Afternoon tea en lördag i anslutning till internationella kvinnodagen i mars. En dag då vi belyser frågor om trafficking. Den här tiden förra året hade pandemin precis nått Sverige och vi hade fått de första råden att följa: Tvätta händerna, håll avstånd etc. Vi vände och vred på frågan ”ska vi våga bjuda in till  Afternoon tea?”. I år vet vi med säkerhet att vi inte kan bjuda in till en vanlig eftermiddag, men vi vill ändå göra någonting för att lyfta ämnet om handeln med människor.

I år bjuds du in till att vara med på en lite annorlunda Afternoon tea hemifrån. Du som vill kan köpa vår kak-buffé-låda. Den säljer vi utanför Kungsörs Återvinning & Secondhand, Kungsgatan 42 i Kungsör lördagen den 13 mars kl. 10-14. När du kommer hem kokar du själv ditt te eller kaffe, sätter dig ner, fikar och tar del av dagens föredrag. Här på sidan kommer vi att lägga upp text och korta filmer som du kan ta del av.

Tänk på att inläggen inte är lämpliga för barnen.

Välkommen att vara med!

Lördag 13 mars Digitalt Afternoon tea med rubriken ”Porr och dess konsekvenser”.
Vi har satt ihop ett paket med text och intervjuer. Vi får bland annat lyssna till
Ulrica Stigberg, Maria Ahlin, Nina Rung och Daniel Israeli. Föredraget är gratis,
du som vill kan köpa en kak-buffé-låda för 50:-. Kak-lådorna säljs utanför Kungsörs Återvinning & Secondhand lördag 13 mars kl. 10-14.

Du som har tillgång till Facebook, följ gärna med i evenemanget Afternoon tea i Kungsör.

Under många år har Anti-traffickinggruppen i Kungsör bjudit in till Afternoon tea en lördag i anslutning till internationella kvinnodagen i mars. En dag då vi belyser frågor om trafficking/människohandel. I år bjuder vi in till en digital Afternoon tea lördag 13 mars med rubriken ”Porr och dess konsekvenser”.

Trafficking kan se ut på många olika sätt. På Kungsörs Återvinning & Secondhand finns utställningen ”Från dröm till mardröm” en verklighetsbaserad utställning som berättar om hur det kan vara att bli inlurad i sexhandel. Observera att utställningen inte är lämplig för barn.

Genom utställningen, som består av fyra rum, får vi följa Roxanne – en ung tjej från ett fattigt land:
Rum 1 – Drömmen
Rum 2 – Mardrömmen
Rum 3 – Uppvaknandet
Rum 4 – Vägen framåt

Lär dig mer om vår tids slaveri – ta dig tid att gå igenom utställningen och läs alla texter ordentligt. Utställningen är öppen i samband med Secondhandbutikens öppettider.

För dig som vill få regelbunden dagsfärsk information om kampen mot sexhandeln rekommenderar vi att följa Simon Häggström här på Facebook. Simon är författare och polis specialiserad på människohandel.

Västmanlands Television har gjort ett reportage inför lördagens Afternoon tea.
Klicka här för att se reportaget.