Skip to content

EU’s Antitraffickingdag

Utställningen om trafficking ”Från dröm till mardröm” som har funnits på Kungsörs Återvinning & Secondhand har nu stängts. Ett stort tack till er alla som har gjort ett besök och till er som har köpt Freeset-väskor.

Du som har besökt utställningen kanske känner dig bedrövad över det du har sett och läst, nedstämd för att du inte kan göra något för att stoppa detta slaveri. Men du kan vara med och påverka mer än du kanske tror! Du kan agera i din närhet, du kan visa vad du tycker. Om du visar din omgivning att du tycker människohandel och sexköp är fel så minskar risken att någon i din närhet ska köpa en annan människa. Du avgör!

————

Den 18 oktober är EU’s Antitraffickingdag, ett tillfälle att särskilt uppmärksamma problemen med trafficking/människohandel. Passa på att lära dig mer om detta vår tids slaveri.

Människohandel är den tredje mest lönsamma illegala verksamheten i världen efter handeln med narkotika och vapen. En människa kan säljas gång på gång, ett vapen eller en drog kan bara säljas en gång. Människohandel kan se ut på flera olika sätt till exempel slavhandel, organhandel, sexhandel.

Vi vill gärna tro att det här är ett problem som bara finns långt borta, i andra länder, men det finns mycket närmare än så.

 

Lär dig mer, följ gärna t.ex.:
Simon Häggström, polis och författare
Caroline Engvall, författare
Talita, hjälporganisation